Direct naar artikelinhoud
nieuwsongeval

Politie zoekt nu vrachtwagenchauffeur uit Landgraaf voor doodrijden actievoerder in geel hesje

Niet een vrachtwagenchauffeur uit Dongen (in Brabant) was vrijdagavond betrokken bij de dodelijke aanrijding van een actievoerder met geel hesje op de snelweg tussen Luik en Maastricht, maar een trucker uit Landgraaf (in Limburg). 

Hulpmedewerkers op de E25, niet ver van de Nederlandse grens bij Eijsden. Het slachtoffer werd geschept door een vrachtwagen die doorreed en was op slag dood.Beeld ANP

Dat heeft het Openbaar Ministerie in Luik maandag bekendgemaakt. De Limburgse vrachtwagenchauffeur is nog niet aangehouden.

De 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit Dongen is zondag vrijgelaten. Hij bleek slachtoffer van ‘een verwisseling van vrachtwagens in het opsporingsonderzoek’, aldus een woordvoerder van de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant. 

De Limburgse politie is zondag aan de deur van de vrachtwagenchauffeur in Landgraaf geweest, maar die was niet thuis. De politie is nog naar hem op zoek. Zijn vrachtwagen is wel gevonden en in beslag genomen.

De 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit Dongen, die zaterdagavond werd gearresteerd op verdenking van het doodrijden vrijdagavond van de 50-jarige actievoerder Roger op de snelweg E25 ter hoogte van Visé, heeft niets met het incident te maken. ‘De man blijkt niet betrokken te zijn geweest bij de aanrijding’, aldus een kort persbericht van de politie Zeeland-West-Brabant. ‘Hij is op last van de onderzoeksrechter in vrijheid gesteld. Ook de in beslag genomen truck werd teruggegeven aan de eigenaar.’

Hoe de verwisseling van de twee vrachtwagens heeft kunnen gebeuren, is niet bekend. Mogelijk hebben ooggetuigen een verkeerd kenteken genoteerd. De vrachtwagen van de Dongenaar heeft vrijdagavond wel op de snelweg bij Luik gereden, maar het was niet de truck die de 50-jarige actievoerder doodreed.

Een andere Nederlandse vrachtwagen blijkt de aanrijding te hebben veroorzaakt.  Het parket in Luik heeft een opsporingsbevel naar de chauffeur uit Landgraaf uitgevaardigd.

Kenteken

Vrijdagavond rond 19 uur werd de actievoerder doodgereden door een vrachtwagen. De chauffeur reed door, maar ooggetuigen hadden het kenteken genoteerd. Op basis van die informatie werd zaterdag een vrachtwagen gevonden en in beslag genomen op een parkeerplaats in de regio Tilburg. De eigenaar uit Dongen werd zaterdagavond op verzoek van de Belgische justitie gearresteerd.