de Volkskrant
 
 Zaterdag 20 april 2024
 Neem een abonnement
 
 
VANDAAG
BELANG­RIJK
 VIDEO
VAN DE DAG
 VANA­VOND
OP TV
 MORGEN
IN DE KRANT
 
   
 Morgen gaat de Turkse president Erdogan de ‘naakte waarheid’ vertellen over de zaak-Khashoggi. Ondertussen lekken Turkse autoriteiten al beelden waarop te zien is hoe een man in de kleding van Khashoggi het Saoedische consulaat verlaat. Rob Vreeken beschrijft hoe Turkije de zaak naar zich toetrekt. Verder in de Volkskrant Avond: de strijd tegen nepnieuws in Brazilië en puppy’s knuffelen aan de universiteit van Amsterdam.
 
   
Vandaag belangrijk
 
Video van de dag
   
 
 
‘Meneer, Rwanda is een van de schoonste landen ter wereld, schoner dan uw land.’ Dat kreeg reisredacteur Noël van Bemmel te horen toen hij zich verwonderde over hoe spic en span het daar was. Wat bleek: in Rwanda gaat iedere inwoner de laatste zaterdag van de maand verplicht de straat op om het land schoon te houden.
 
 
 
Vanavond op tv
   
 
 Om 20.30 is op Net 5 Harry Potter and the Goblet of Fire te zien. De puberachtige verlegenheid van Harry gaat hier hand in hand met de knap vormgegeven, angstaanjagende wereld waarin de opgroeiende tovenaars hun avonturen beleven. In Anita wordt opgenomen (NPO 1, 22.16) neemt Anita Witzier haar intrek in de Penitentiaire Inrichting Nieuwersluis, een vrouwengevangenis waar ze kennismaakt met Ingrid. Zij wordt verdacht van de moord op haar schoonmoeder. Meer tv-tips vindt u hier.
 
 
 
Morgen in de krant
   
  
   
 Braziliaanse factcheckers draaien overuren in strijd tegen nepnieuws: ‘Leugens blijken sexyer’ 
 Braziliaanse media hebben de oorlog tegen nepnieuws verloren. Hun factcheckers draaien overuren, maar kunnen niet op tegen de hardnekkige leugens die in honderdduizenden WhatsAppgroepen circuleren. ‘Ik word er moedeloos van’, zegt Amanda Lemos (25), factchecker bij kwaliteitskrant Folha de São Paulo. ‘Mensen geloven alleen nog wat in hun eigen straatje past.’ 
   
   
  
   
 Opinie: ‘Amsterdam te druk? Wat een grote onzin’ 
 Wat een gezeur over al die toeristen in onze hoofdstad, vindt geboren en getogen Amsterdammer Peter Veenhoven. Wat Amsterdam juist zo bruisend maakt, is dat iedereen er naartoe komt, overal vandaan. 
   
   
  
   
 Column: ‘Om dat heerlijke Vlaams te horen moet je niet in Brussel zijn’ 
 Sylvia Witteman was in het officieel tweetalige Brussel en kwam erachter dat je daar niet ver komt met Nederlands. ‘Het Vlaams staat er zo slecht voor, dat de Brusselse brandweer niet komt opdagen als je in het Vlaams opbelt dat je huis in de fik staat. En ook bij de Eerste Hulp moet je niet met Vlaamse calamiteiten aankomen, want dan laten ze je in het Frans doodbloeden.’ 
   
 
   
 Download de Volkskrant apps 
   
 
Het laatste nieuws én alle achtergronden.
iOS app Android app
 
De papieren krant, maar dan op uw beeldscherm.
  Windows app
 
   
 Volg de Volkskrant 
   
 
FacebookTwitterGoogle+
 
   
 
 Deze mail werd verstuurd naar tworaho.mail14@blogger.com | Afmelden voor deze nieuwsbrief
Privacyverklaring - Accountvoorwaarden | © 2024 de Persgroep Nederland B.V.
Alle rechten voorbehouden